Žieminės padangos

Kai oro temperatūra nukrenta žemiau 0° C, būtina pakeisti automobilio padangas iš vasarinių į žiemines. Dalis vairuotojų galvoja, kad žiemą užtenka universalių padangų, tačiau ši nuomonė yra klaidinga. Universalios padangos tinka, jei temperatūra retai nukrenta žemiau 0° C, jei nėra daug kritulių, taip pat ten, kur nėra tokio ryškaus vasaros ir žiemos temperatūrų skirtumo. Lietuvoje geriausias pasirinkimas žiemos sezonui yra žieminės padangos, nes jos užtikrina saugesnį stabdymą, stabilumą kelyje ir lengvesnį pajudėjimą iš vietos.

Žieminės padangos nuo vasarinių skiriasi skirtingu protektoriaus piešiniu, todėl skiriasi ir sąveika su kelio danga. Žieminės padangos dėl ypatingo protektoriaus neleidžia automobiliui slysti apledėjusiu keliu ir gerina stabdymą važiuojant ledu arba sniegu, lyginant su vasarinėmis padangomis stabdymo kelias su žieminėmis padangomis sumažėja net keliasdešimt kartų, todėl nelaimingų atsitikimų galimybė yra sumažėjusi iki minimumo.

Skiriasi ir žieminių padangų sudėtis – jos gaminamos taip, kad elastingomis išliktų net ir esant dideliems šalčiams, jos privalo atitikti oro sąlygas. Vairavimas žiemą turi savų ypatybių, tačiau nereiškia, kad vairavimas žiemą turi būti emociškai įtemptas ir nemalonus, o tai būtent užtikrina tinkamai parinktos kokybiškos žieminės padangos, todėl šioje srityje negali būti jokių kompromisų.

Žieminės padangos gali būti trijų tipų – dygliuotos, nedygliuotos kieto mišinio arba nedygliuotos minkšto mišinio. Tipą reikia rinktis pagal tai, kur daugiausiai važinėjate. Nedygliuotos kieto mišinio padangos tinka, jei daugiausiai važinėjate gerai valomais miesto arba magistraliniais keliais, nedygliuotos minkšto mišinio arba dygliuotos padangos – jei daugiausiai važinėjate užmiestyje arba kaimo vietovėse prasčiau valomais ir labiau apsnigtais arba apledėjusiais keliais. Tačiau, jeigu su automobiliu daug keliaujate užsienyje, reikia žinoti, kad daugelyje užsienio valstybių su dygliuotomis padangomis važinėti yra draudžiama.

Padangos žieminės ar vasarinės, nesvarbu, sudarytos iš tų pačių šešių elementų – gumos, karkaso, bortų, šonų, protektoriaus ir ratlankių.

Žieminės padangos R15 reiškia, kad padangos skersmuo yra 15 colių, o žieminės padangos R16, kurios yra populiaresnės – 16 colių, ir t. t. Pavyzdžiui, jei ant padangos parašyta 205 / 55R / 16, tai 205 nurodo padangos plotį, kuris yra matuojamas milimetrais nuo vienos šoninės sienelės iki kitos, šiuo atveju, tai 205 mm., 55R – matmenų santykį – tai padangos skerspjūvio santykis su jos procentais išreikštu pločiu, pavyzdžiui, šiuo atveju matmenų santykis yra 55, tai reiškia, kad padangos aukštis yra 55 % jos pločio, 16, kaip jau minėta – rato skersmuo (aukštis) coliais.

Jei nenorite pirkti internetu, o domina žieminės padangos Kaune, kviečiame atvykti pas mus, kur rasime optimaliausią variantą būtent Jūsų automobiliui. Mūsų padangų parduotuvė yra įsikūrusi adresu Savanorių pr. 339C, Kaunas.


Žieminės padangos 

Yra 23 prekės(-ių).
puslapyje
Rodoma 1 - 12 iš 23 dalykų
Rodoma 1 - 12 iš 23 dalykų