Katalogas

Įjungti filtrai
    Sezoniškumas
    Aukštis
    Padangos

    Kiekvienais metais pasaulyje pagaminama apie milijardą padangų, kurios yra gaminamos iš Bayer laboratorijoje išrastos sintetinės gumos. Padangos yra sudarytos iš padangos pagrindo – karkaso, o šis iš kelių sluoksnių kordo. Karkasas nuo mechaninių pažeidimų yra apsaugotas papildomais kordo sluoksniais (nailono, plieno ir kt.), o padangos šonai nuo šių pažeidimų ir temperatūros poveikio – apsauginės gumos sluoksniais. Iš padangų oras neišeina dėl vidinių struktūrinių sluoksnių. Ant ratlankių padangos tvirtinamos tvirtinimo varžtais.

    Padangos yra vienas iš svarbiausių saugaus automobilio eksploatavimo elementų, nes jos užtikrina komfortišką važiavimą ir gerą sukibimą su kelio danga. Pagal paskirtį padangos gali būti vasarinės, universalios arba žieminės. Žieminės padangos atitinkamai dar gali būti dygliuotos, minkštos ir kietos. Tačiau padangoms taikomi ir kiti klasifikavimo metodai: pagal hermetizavimo būdą, oro slėgį, protektoriaus piešinį, kordo išdėstymą karkase, kordo medžiagą, padangos sukimosi kryptį ir protektoriaus rašto simetriškumą.

    Būtent vulkanizuojant gumą, iš kurios yra sudarytas padangos protektorius, gaunamos norimos padangos savybės – atsparumas trinčiai, pjūviams ir kitiems mechaniniams poveikiams. Protektorių sudaro:

    • Išilginiai grioveliai, dėl kurių lankstosi protektoriaus blokeliai ir taip padanga kabinasi į minkštą dangą.
    • Grioviai, kurie išstumia tarp padangos ir kelio dangos esantį vandenį.
    • Blokeliai, kurie sudaro didįjį padangos paviršiaus plotą ir sukimba su kelio danga.
    • Juostelės, kurios užtikrina nuolatinį padangos sukibimą su kelio danga.
    • Duobutės, kurios šaldo padangą ir neleidžia jai perkaisti.
    • Kraštai, kurie užtikrina automobilio stabilumą posūkyje.

    Kokybiškos naujos padangos gali sumažinti nelaimingų atsitikimų galimybę, todėl labai svarbu laiku jas atnaujinti. Mūsų siūlomos padangos internetu atitinka aukščiausius kokybės reikalavimus ir užtikrina saugumą kelyje, o padangos pigiau siūlomos dėl mūsų ilgametės patirties šioje srityje. Jei norite pasikonsultuoti, susisiekite su mumis ir kartu rasime Jūsų poreikius geriausiai atitinkančias padangas.

    Jei nenorite pirkti internetu, o domina padangos Kaune, kviečiame atvykti pas mus, kur rasime optimaliausią variantą būtent Jūsų automobiliui. Mūsų padangų parduotuvė yra įsikūrusi adresu Savanorių pr. 339C, Kaunas.


    Padangos 

    Yra 91 prekės(-ių).

    Subkategorijos

    • Žieminės padangos

      Kai oro temperatūra nukrenta žemiau 0° C, būtina pakeisti automobilio padangas iš vasarinių į žiemines. Dalis vairuotojų galvoja, kad žiemą užtenka universalių padangų, tačiau ši nuomonė yra klaidinga. Universalios padangos tinka, jei temperatūra retai nukrenta žemiau 0° C, jei nėra daug kritulių, taip pat ten, kur nėra tokio ryškaus vasaros ir žiemos temperatūrų skirtumo. Lietuvoje geriausias pasirinkimas žiemos sezonui yra žieminės padangos, nes jos užtikrina saugesnį stabdymą, stabilumą kelyje ir lengvesnį pajudėjimą iš vietos.

      Žieminės padangos nuo vasarinių skiriasi skirtingu protektoriaus piešiniu, todėl skiriasi ir sąveika su kelio danga. Žieminės padangos dėl ypatingo protektoriaus neleidžia automobiliui slysti apledėjusiu keliu ir gerina stabdymą važiuojant ledu arba sniegu, lyginant su vasarinėmis padangomis stabdymo kelias su žieminėmis padangomis sumažėja net keliasdešimt kartų, todėl nelaimingų atsitikimų galimybė yra sumažėjusi iki minimumo.

      Skiriasi ir žieminių padangų sudėtis – jos gaminamos taip, kad elastingomis išliktų net ir esant dideliems šalčiams, jos privalo atitikti oro sąlygas. Vairavimas žiemą turi savų ypatybių, tačiau nereiškia, kad vairavimas žiemą turi būti emociškai įtemptas ir nemalonus, o tai būtent užtikrina tinkamai parinktos kokybiškos žieminės padangos, todėl šioje srityje negali būti jokių kompromisų.

      Žieminės padangos gali būti trijų tipų – dygliuotos, nedygliuotos kieto mišinio arba nedygliuotos minkšto mišinio. Tipą reikia rinktis pagal tai, kur daugiausiai važinėjate. Nedygliuotos kieto mišinio padangos tinka, jei daugiausiai važinėjate gerai valomais miesto arba magistraliniais keliais, nedygliuotos minkšto mišinio arba dygliuotos padangos – jei daugiausiai važinėjate užmiestyje arba kaimo vietovėse prasčiau valomais ir labiau apsnigtais arba apledėjusiais keliais. Tačiau, jeigu su automobiliu daug keliaujate užsienyje, reikia žinoti, kad daugelyje užsienio valstybių su dygliuotomis padangomis važinėti yra draudžiama.

      Padangos žieminės ar vasarinės, nesvarbu, sudarytos iš tų pačių šešių elementų – gumos, karkaso, bortų, šonų, protektoriaus ir ratlankių.

      Žieminės padangos R15 reiškia, kad padangos skersmuo yra 15 colių, o žieminės padangos R16, kurios yra populiaresnės – 16 colių, ir t. t. Pavyzdžiui, jei ant padangos parašyta 205 / 55R / 16, tai 205 nurodo padangos plotį, kuris yra matuojamas milimetrais nuo vienos šoninės sienelės iki kitos, šiuo atveju, tai 205 mm., 55R – matmenų santykį – tai padangos skerspjūvio santykis su jos procentais išreikštu pločiu, pavyzdžiui, šiuo atveju matmenų santykis yra 55, tai reiškia, kad padangos aukštis yra 55 % jos pločio, 16, kaip jau minėta – rato skersmuo (aukštis) coliais.

      Jei nenorite pirkti internetu, o domina žieminės padangos Kaune, kviečiame atvykti pas mus, kur rasime optimaliausią variantą būtent Jūsų automobiliui. Mūsų padangų parduotuvė yra įsikūrusi adresu Savanorių pr. 339C, Kaunas.


    • Vasarinės padangos

      Vasarinės padangos yra gaminamos iš kietesnio gumos mišinio, nes jis yra atsparesnis karščiui. Universalios padangos karštuoju metų laiku turi prastesnį sukibimą su kelio danga, greičiau nusidėvi ir sukuria didesnį pasipriešinimą, todėl žymiai išauga kuro sąnaudos. Vasarinės padangos yra gaminamos taip, kad protektoriaus raštas turėtų geresnį sukibimą tiek su sausa, tiek su šlapia kelio danga.

      Vasarinių padangų protektoriaus raštas gali būti simetrinis, asimetrinis ir kryptinis, kiekvienas iš jų turi savitas technines charakteristikas, kurios yra svarbios stabdymui ir vairavimo greičiui, todėl ir saugumui:

      • Simetrinis protektoriaus raštas pasižymi vidutiniu sukibimu su sausu asfaltu ir posūkiuose. Svarbiausia simetrinio rašto savybė – jos yra tylios ir yra patenkinamos ne tik ant sausos, bet ir ant šlapios kelio dangos. Tai seniausias vasarinių padangų raštas.
      • Asimetrinis protektoriaus raštas išsiskiria tuo, kad į kelio dangą remiasi visu padangos pločiu, todėl nusidėvi tolygiai ir užtikrina stabilumą posūkiuose. Svarbiausia asimetrinio rašto savybė – jos kelia minimalų triukšmą, tačiau šio rašto padangos prasčiau sukimba su šlapia kelio danga lyginant su kryptinėmis padangomis. Tai naujausias vasarinių padangų raštas.
      • Kryptinis protektoriaus raštas pasižymi greitu vandens išstūmimu iš po padangos protektoriaus, todėl užtikrina gerą sukibimą su šlapia kelio danga, taip pat yra stabilios važiuojant dideliu greičiu. Tačiau tokio rašto padangos kelia palyginti nemažą triukšmą ir dažnai nudyla netolygiai.

      Padangos vasarinės ar žieminės, nesvarbu, sudarytos iš tų pačių šešių elementų – gumos, karkaso, bortų, šonų, protektoriaus ir ratlankių. Vasarinės padangos R15, vasarinės padangos R16, vasarinės padangos R17 ar bet kokio kito skersmens – mūsų asortimente tikrai rasite Jūsų automobiliui tinkamiausias vasarines padangas.

      Jei nenorite pirkti internetu, o domina vasarinės padangos Kaune, kviečiame atvykti pas mus, kur rasime optimaliausią variantą būtent Jūsų automobiliui. Mūsų padangų parduotuvė yra įsikūrusi adresu Savanorių pr. 339C, Kaunas.


    • Universalios padangos

      Universalios padangos yra kompromisas tarp vasarinių ir žieminių padangų. Tačiau reikia gerai suprasti, kas yra universali padanga ir rinktis šį variantą tik gerai apsvarsčius, ar tikrai nėra galimybių ir poreikio įsigyti atskiras vasarines ir žiemines padangas.

      Gamintojai universalias padangas žymi specialiais užrašais: „all season“ – visiems sezonams, „4S“ – 4 sezonai, „all terrain“ – visoms dangoms, „AW“ – (any weather) bet kokiam orui. Reikia įsidėmėti, kad tik šie keturi žymenys pažymi, kad tai – universali padanga. Dažnai vairuotojai užrašą „M+S“ – (mud and snow) purvas ir sniegas – palaiko taip pat universalios padangos žymenimi, tačiau klaidinga taip manyti. Toks užrašas rašomas ant 80 % visureigių padangų ir ant visų žieminių padangų, tačiau tokiu atveju labiau orientuojamasi į šilto klimato regionus. Todėl „M+S“ padangos nėra tokios funkcionalios Lietuvos oro sąlygomis.

      Universalių padangų protektorius yra labiau išretintas, o kontūro elementai sudaro aiškiai atskiriamą takelį ir yra padalinti įvairių pločių grioveliais. Ant blokelių yra papildomi siauri mikrokontūro išraižymai, vadinami eglute. Sezoninės padangos užtikrina priimtiną saugumą žiemą ir pakankamą komfortą vasarą, tačiau turite žinoti, kad tokios padangos greičiau dėvisi nei vasarinės arba žieminės padangos.

      Priklausomai nuo sezono skiriasi padangų gumos mišinio sudėtis, todėl pagaminti padangas, kurios būtų vienodai funkcionalios tiek esant –20 °C, tiek +30 °C temperatūrai, yra technologiškai neįmanoma. Todėl universalios padangos tinkamos, jei daugiausiai važinėjate mieste gerai nuvalytais keliais, važinėjate nedaug ir pan.

      Jei norite sužinoti daugiau informacijos apie mūsų siūlomas universalias padangas, susisiekite su mumis ir kartu rasime Jūsų poreikius geriausiai atitinkančias universalias padangas.

      Jei nenorite pirkti internetu, o domina universalios padangos Kaune, kviečiame atvykti pas mus, kur rasime optimaliausią variantą būtent Jūsų automobiliui. Mūsų padangų parduotuvė yra įsikūrusi adresu Savanorių pr. 339C, Kaunas.


    puslapyje
    Rodoma 1 - 12 iš 91 dalykų
    Rodoma 1 - 12 iš 91 dalykų